Skip to main content

Koskenlaskuseikkailu Villireitti

Joka päivä klo 15 tai tilauksesta, Juuma

Koskenlaskuseikkailu Villi reitti vie sinut Kuusamon komeimmille koskille. 

Kokoonnumme Retkietapissa, Juumassa, josta seikkailu alkaa varusteiden vaihdon jälkeen. Retken alussa lämmittelemme Niskakosken valloituksella. Tämä II-luokan koski kansainvälisen koskiluokituksen mukaan tarjoaa sopivasti haastetta alkuun. Sen jälkeen alkaakin Villin reitin vauhdikkain osuus! Ensin vuorossa on Myllykoski (III-IV). Kosken alussa on köngäs, jonka jälkeen matkamme jatkuu vauhdikkaasti hieman vasemmalle kaartaen. 50 metrin matkalla koski putoaa 5 metriä, joten pärskeitä riittää!

Myllykosken jälkeen on vuorossa yksi Suomen suurimmista laskettavista koskista: Aallokkokoski! Tämä melkein 900 metriä pitkä IV-luokan koski tarjoaa vauhtia ja haasteita – kipparin ohjeiden mukaisesti melojat tekevät saumatonta yhteistyötä ja halkovat Aallokkokoskelle tyypillisiä heinäsouva-aaltoja. Aallokkokosken valloituksen jälkeen onnistumisen tunne on upea!

Seuraavana vuorossa on Jyrävä, jonka ohi siirrymme jalkaisin. Lautta lasketaan tyhjänä Jyrävän könkään kuohuihin – rannalta on hyvä seurata, kuinka kova veden voima könkäässä on.

Jyrävältä koskenlaskuseikkailumme jatkuu kohti Vattumutkaa. I-II luokan kosket ja upeat Oulangan kansallispuiston maisemat rentouttavat ja rauhoittavat mieltä. Täällä alaosassa Kitkajoki kiemurtelee jyrkkien kallioseinämien välissä ja kosket ovat pitkähköjä. Välillä annamme vain veden virran viedä ja nautimme luonnon rauhasta. Vattumutkassa nousemme lautasta ja patikoimme noin puolen kilometrin matkan autolle. Huomioithan, että matkalla on paljon portaita. Autokuljetus takaisin lähtöpaikalle.

 • Lähdöt

  Joka päivä klo 15 tai tilauksesta

 • Ikäraja

  18 vuotta

 • Kesto

  2 tuntia, kuljetuksineen

 • Ryhmän koko min.

  4 hlöä

 • Hinta

  60 €/aikuinen

 • Hintaan sisältyy

  Varusteet (kumisaappaat, sadehousut ja -takki, pelastusliivi, kypärä), kuljetukset takaisin kokoontumispaikkaan, koskenlaskukipparitutkinnon suorittaneen oppaan, kumilautan ja melat, vakuutukset.