Skip to main content

Kesän omatoimiset tai ohjatut seikkailut

Kesäretkien kautta pääset ohjatusti tai omatoimisesti tutustumaan Kuusamon upeaan luontoon. Kesäohjelmistamme löydät lisäksi takuulähtöjä koko perheelle Ruka-Kuusamon alueella.

Ohjatut melontaretket sijoittuvat Oulangan kansallispuistoon. Ohjattujen kanoottisafarien lähtöpaikka on Mataraniemessä, Kiutakönkään alapuolella. Kanootteja ja kajakkeja voi myös vuokrata.

Vauhdikkaammat maastopyöräretket lähtevät Rukan safaritaloltamme, Kotatie 1. Voit myös vuokrata sähkömaastopyörän ja lähteä retkelle omatoimisesti.

Perheille suunnatut koskenlaskut alkavat Käylänkoskelta ja villeimmät kuohut Retkietapista, Juumassa.

Ruka – Kuusamo

Kuusamo sijaitsee Koillis-Suomessa Venäjän rajan välittömässä läheisyydessä korkealla ylätasangolla, josta vedet virtaavat viiteen ilmansuuntaan. Kuusamon jokien vedet ovat erityisen kirkkaat ja puhtaat. Melontaretket suuntautuvat Oulankajoelle ja koskenlasku Kitkajoelle. Mahtavan Oulankajoen yläjuoksu virtaa paikoin jyrkkäreunaisissa kanjoneissa, kun taas alaosastaan Oulankajoki on mutkitellessaan syövyttänyt korkeita avohiekkatörmiä, melloja, joiden kasvittomuus johtuu joen jatkuvasta kulutustyöstä. Kitkajoki virtaa itään päin ja sen kosket ovat maankuuluja. Ne sijaitsevat Oulangan kansallispuiston alkuperäisen ja villin luonnon keskellä, joissa retkeilijät kulkevat tunnettua Karhunkierroksen vaellusreittiä.